Image
 

Perfecte voorbereiding op de start van de zwemles.

Bij peutersurvival leert uw kind niet alleen zichzelf te redden. Dit wordt aangevuld met onderdelen die zij tijdens de zwemlessen ook zullen leren zoals; springvormen, flipperen, drijven en duiken. Hiermee wordt op een leuke en speelse manier de basis gelegd voor zwemslagen, waarop zij kunnen verder borduren tijdens de toekomstige zwemlessen. Daarom kunnen kinderen die deelnemen aan PeuterSurvival eerder starten (4jaar) met de zwemles, mits zij voldoen aan een aantal criteria.

 

ImageScroll voor meer informatie

Leer uw kind zichzelf te redden bij een val te water.

In ons waterrijke land is verdrinking doodsoorzaak nummer 1 bij jonge kinderen. Toch starten de meeste kinderen pas met de zwemlessen tussen de 4 en de 6 jaar. Dit komt voort uit de opvatting dat een kind pas kan leren zwemmen op een leeftijd dat de motorische ontwikkeling het toelaat om moeilijke zwemslagen zoals de schoolslag aan te leren. Ten aanzien van ‘overleven’ (survival) is dit duidelijk een misvatting, de vaardigheden die nodig zijn om verdrinking te voorkomen kunnen ook al op jongere leeftijd worden aangeleerd. Het maakt immers niet uit of je technisch sterk naar de kant zwemt, maar dát je naar de kant zwemt!

 

ImageScroll voor meer informatie

Speels en leerzaam.

Naast het feit dat PeuterSurvival erg leerzaam en belangrijk voor uw kind is, is het ook ontzettend leuk! Door het gebruik van een grote variatie aan materialen als hoepels, matten, duikobjecten, stuurkaarten, boten, emmers, gieters, eendjes en door het enthousiasme van onze lesgevers wordt er een optimale leeromgeving gecreëerd voor uw kind. Uw kind ervaart daardoor zwemmen als iets LEUKS, een ervaring waar ze hun leven lang plezier van zullen hebben!

ImageScroll voor meer informatie