PeuterSurvival Diploma

De eerste stap naar een leven lang veilig zwemplezier

Bij PeuterSurvival raken kinderen vertrouwd met het water, ontwikkelen ze een goed watergevoel en leren ze vooral hoe ze zichzelf kunnen redden in allerlei situaties.
Zonder specifieke zwemslagen te leren, zijn kinderen na het behalen van het PeuterSurvival Diploma in staat om zich te redden in het water. Zelfs met kleren aan!


Hoge veiligheid vanuit 3 superleuke praktijksituaties

Bootje varen

De kinderen vallen gekleed uit een boot het water in, komen boven en draaien naar de rug. Vervolgens gaan ze 15 seconden drijven op de rug en roepen om hulp tot er hulp komt. Hiermee tonen de kinderen aan dat ze zichzelf (zelfs met kleren aan) goed kunnen redden na een val te water.

Duikboot

De kinderen maken een duikje vanaf de kant en zwemmen ongeveer 1,5 meter onder water. Wanneer ze boven komen gaan ze op de rug liggen en flipperen ze naar de kant en klimmen ze uit het bad. Hiermee laten de kinderen zien dat ze zichzelf onderwater kunnen oriƫnteren en gericht ergens naar toe kunnen zwemmen. Ook laten ze zien zwemvaardig genoeg te zijn om zichzelf naar de kant te verplaatsen.

Superheld

De kinderen laten zich gekleed van een loopmat in het water vallen. Ze verplaatsen zich naar een drijflijn, komen met behulp van de drijflijn naar de kant en klimmen eruit. Hiermee tonen de kinderen dat ze voldoende zwemvaardig zijn om zichzelf te redden na een val te water met kleren aan. Ook laten ze zien zichzelf te kunnen verplaatsen met hulpmiddelen.