Image
 

Praktijksituatie | Bootje varen
De kinderen vallen gekleed uit een boot het water in, komen vervolgens weer boven en draaien naar rugligging. Hierop volgend gaan zij 15 seconden drijven in rugligging en roepen om hulp totdat er hulp komt.

Essentie
De kinderen laten zien dat ze voldoende zwemvaardig zijn om zichzelf gekleed te handhaven na een val te water. Tevens wordt er bewustzijn gecreëerd dat ze om hulp moeten roepen, wanneer ze in het water vallen.

ImageScroll voor meer informatie

Praktijksituatie | Duikboot
Er wordt een duikje gemaakt vanaf de kant en de kinderen zwemmen aansluitend ongeveer 1,5 meter gericht onder water. Ze komen weer boven en draaien naar de rugligging. De kinderen flipperen vervolgens in rugligging naar de kant en klimmen uit het bad.

Essentie
Ze laten zien dat ze in staat zijn om met een duik te water te gaan en zich onder water te oriënteren om daarna ergens gericht naartoe te zwemmen. Ze laten zien voldoende zwemvaardig te zijn om zichzelf te verplaatsen naar de kant.

ImageScroll voor meer informatie

Praktijksituatie | Superheld
De kinderen vallen gekleed van een loopmat in het water en verplaatsen zich aansluitend naar een drijflijn. Met behulp van de drijflijn verplaatsen zij zich naar de kant en klimmen eruit.

Essentie
De kinderen laten zien dat ze voldoende zwemvaardig zijn om zichzelf met kleding aan te handhaven na een val te water en dat ze zich met een hulpmiddel kunnen voortbewegen richting de kant.

ImageScroll voor meer informatie