Banenzwemmen

Voor het banenzwemmen dien je te reserveren:

Liever een 10-badenkaart?
Dit kun je meteen op locatie met één van onze receptionisten regelen.

Heerlijk ongestoord banenzwemmen voor de ontspanning of om jouw conditie op peil te houden. Hoeveel baantjes en hoe fanatiek? Dat bepaal jij! Je hebt elke week weer de vrijheid om te kiezen hoe vaak en hoe laat je komt zwemmen. Én je bent niet afhankelijk van het weer. Ideaal!

Voordelen van banenzwemmen

  • Bepaal zelf de intensiteit
  • Bepaal zelf wanneer en hoe vaak
  • Verbeter jouw conditie en zwemtechnieken

Bekijk eventueel ook onze andere activiteiten voor sporters.

* Banenzwemmen is vanaf 12 jaar!


Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen banenzwemen en recreatief zwemmen?

De naam verklapt het eigenlijk al een beetje. Bij banenzwemmen is het de bedoeling dat je baantjes zwemt. Er liggen lijnen in het water, waarmee we de banen aangeven. Je zwemt dus niet kris kras door elkaar. Op sommige momenten zorgen we ook voor aparte banen voor de snelle zwemmers. Dan kun je lekker ongestoord meters maken! Banenzwemmen is mogelijk als je 12 jaar of ouder bent. Bij recreatief zwemmen mag je wel kris kras door elkaar zwemmen en zijn er ook vaak allerlei leuke materialen beschikbaar om mee te spelen. Dat wordt dus lekker ravotten in het water! Recreatief zwemmen is voor iedereen mogelijk, ongeacht je leeftijd. Kinderen jonger dan 7 jaar of kinderen zonder zwemdiploma dienen begeleid te worden door een volwassene.

Waarvoor moet ik borg betalen?

Wanneer je regelmatig wilt banenzwemmen, is het verstandig om een badenkaart aan te schaffen tegen een gereduceerd tarief (t.o.v. losse entree). Deze badenkaart “plaatsen” wij op een RFID-sleutelhanger, waarvoor je eenmalig borg betaalt. Bij binnenkomst scan je jouw sleutelhanger en wordt jouw entree van het tegoed afgehaald. Wil je stoppen met banenzwemmen of toch liever minder regelmatig komen zwemmen (losse entree is dan wellicht een betere optie), dan lever je jouw sleutelhanger weer in bij de receptie en ontvang je de betaalde borg retour.

Ik zal langdurig afwezig zijn vanwege een medische reden, wat moet ik doen?

Allereerst wensen wij je veel beterschap en hopen we je zo snel mogelijk weer terug te zien bij onze lessen! Stuur in het geval van langdurige afwezigheid door een medische reden een e-mail naar de locatie waar je zwemt. In overleg kan de geldigheid van het tegoed verlengd worden. Hieronder vind je het e-mailadres van jouw zwemlocatie:

Beek & Donk: receptie.beek@drie-essen.nl
Erp: erp@drie-essen.nl erp@drie-essen.nl
Oss: oss@drie-essen.nl oss@drie-essen.nl
Uden: receptie.uden@drie-essen.nl receptie.uden@drie-essen.nl
Zetten: receptie.zetten@drie-essen.nl receptie.zetten@drie-essen.nl

Ik kan vanwege een andere reden één of meerdere weken niet komen zwemmen, wat moet ik doen?

Het kan natuurlijk wel eens voorkomen dat je één of meerdere weken niet kunt komen zwemmen, bijvoorbeeld door werk, drukte of een vakantie. Gelukkig is een badenkaart één jaar geldig en heb je dus genoeg tijd om jouw tegoed op andere momenten op te maken.