Stel je eens voor…

Dat jouw kind elke week weer staat te popelen om naar de zwemles te gaan. En daar met het grootste plezier leert zwemmen. Dat gebeurt er bij de leukste zwemlessen. En dat noemen wij zwemplezierlessen!

Zwemplezierles

Voor onze Zwemlessen hebben we enkele specifieke keuzes gemaakt, die onze lessen goed omschrijven:

  • Werken in kleine groepjes (max. 5 kinderen*)
  • 1 zwemles per week van 45 minuten
  • Gemiddelde duur totale zwemopleiding is 14-15 lesmaanden
  • Direct in het diepe met het EasySwim drijfpak
  • Veel gebruik van leuke materialen en uitdagende oefenstof
  • Een diploma gericht op veiligheid en plezier in de praktijk (EasySwim Diploma)
  • De leukste lesgevers die zorgen voor een fijne, ontspannen sfeer
    * Gekleed (laatste fase) + zaterdag zijn de lesgroepen max. 6 kinderen

Waterplezier vanaf 4,5 jaar!

Leren met het grootste plezier

Bij Drie Essen vinden we dat leren zwemmen voor ieder kind niet alleen leuk en makkelijk kán zijn, maar dat ook zeker móet zijn.

We hebben onze zwemlessen daarom compleet afgestemd op de manier waarop jonge kinderen leren, zowel motorisch als pedagogisch. Zo leert jouw kind bij Drie Essen spelenderwijs zwemmen. Spelen is namelijk iets wat jonge kinderen het allerliefste doen en is voor hen dan ook dé manier om te leren. We zorgen daarom voor leuke, uitdagende oefeningen en gebruiken allerlei materialen. Het leren gaat bijna als vanzelf!

Ook houden we niet van rijtjes op de kant. Jouw kind is daarom zoveel mogelijk bezig in het water, met de lesgever dicht in de buurt voor hulp. Want met veel doen, doe je veel ervaring op en daardoor kun je veel leren.

Ieder kind is anders

We weten dat ieder kind anders is. Gelukkig maar! Maar we zijn er ook van overtuigd dat álle kinderen met plezier kunnen leren zwemmen en dat ieder kind in een eigen tempo kan ontwikkelen en leren. En daar helpen onze lesgevers graag bij.

Onze lesgevers doen niets liever dan kinderen leren zwemmen. Ze zorgen voor de leukste en beste zwemlessen en kijken daarbij goed naar de specifieke behoeften van jouw kind.
Jouw kind heeft tijdens de gehele zwemopleiding zoveel mogelijk dezelfde lesgever. Er kan dus een goede band worden opgebouwd en er wordt een fijne, vertrouwde omgeving gecreëerd. Ook kunnen we op deze manier goed en eenvoudig contact onderhouden met jou als ouder.

Bekijk eventueel ook andere activiteiten voor kinderen.


Veelgestelde vragen

Mijn kind zwemt momenteel elders, kan hij/zij instromen?

Dat kan zeker! We willen er dan wel voor zorgen dat jouw kind in een groep instroomt die past bij zijn/haar zwemniveau. We hebben daarom graag even contact om een inschatting te maken van het huidige niveau van jouw kind. Op basis daarvan zullen we jouw kind inplannen. Stuur ons een e-mail via info@drie-essen.nl, zodat we snel contact met je kunnen opnemen.

Mijn kind is nog geen 4,5 jaar oud, kan hij/zij toch eerder beginnen?

Bij Drie Essen kunnen kinderen vanaf 4,5 jaar starten met de zwemles. Heeft jouw kind het PeuterSurvival Diploma behaald, dan kan hij/zij al met 4 jaar starten met de zwemles. Wil je meer weten over PeuterSurvival? Klik dan hier.

Mag ik tijdens de zwemles bij mijn kind blijven?

Dit verschilt per locatie. Bij sommige locaties kun je de gehele les vanuit de zwemzaal naar de les van jouw kind kijken. Bij andere locaties is de les te volgen vanuit de wachtruimte. Gedurende de zwemopleiding zijn er wel een aantal kijklessen. Tijdens deze kijklessen mag je als ouder (of andere belangstellende) het laatste deel van de les in de zwemzaal bijwonen. Onze lesgevers geven dan uitleg en je hebt ook de gelegenheid om rechtstreeks vragen te stellen aan de lesgever van jouw kind.

Gaan de zwemlessen door tijdens de schoolvakanties?

Ja, tijdens de schoolvakanties en feestdagen zijn we beperkt open. Voor de meest actuele informatie hierover kun je het beste regelmatig de website of Persoonlijke Pagina bekijken. Zo weet je zeker dat jouw kind geen geplande lessen mist of dat jullie voor de gesloten deur staan.

Ik heb een bevestiging van de inschrijving gehad, maar nog geen uitnodiging ontvangen. Hoe kan dat?

De startperiode die wordt weergegeven bij de bevestiging van de inschrijving is een geschatte startperiode. Hierbij hanteren we een uitloop van maximaal 2 maanden. Zodra de planning rond is, ontvang je van ons de uitnodiging voor de zwemles. Dit is ongeveer 2-3 weken vóór aanvang van de eerste les.

Mijn kind staat op de wachtlijst en ik wil een voorkeursdag/-tijd wijzigen. Kan dat?

Dat kan zeker! Als je een nieuwe voorkeursdag/-tijd door wilt geven, kun je hiervoor een e-mail sturen naar info@drie-essen.nl.