Drie Essen’s unieke methode

Leren met het grootste plezier

Jonge kinderen willen het allerliefste zoveel mogelijk spelen. Dit is voor hen dan ook dé manier om te leren. Daarom leert jouw kind bij Drie Essen spelenderwijs zwemmen. We zorgen voor leuke, uitdagende oefeningen en gebruiken allerlei materialen. Daarnaast zijn jonge kinderen van nature leergierig en veel bezig. Dat komt goed uit, want wij houden niet van rijtjes op de kant. Jouw kind is daarom zoveel mogelijk bezig in het water. Want met veel doen, kun je veel leren.

Elke les is een feestje en dat vieren we samen. Het leren gaat bijna als vanzelf!


Alles wat aandacht krijgt, groeit

Kinderen willen zich gezien, gehoord en veilig voelen. Daarom leert jouw kind in een klein groepje zwemmen, met de lesgever dicht in de buurt (in het water) én krijgt ieder kind de aandacht die hij/zij nodig heeft!

Ook werken we tijdens onze lessen vaak in kleinere sub-groepjes, zodat we kinderen nóg beter kunnen helpen en zij zelf meer zelfstandig kunnen ontdekken en herhalen.


Stralen zonder falen

Natuurlijk leert jouw kind alle benodigde vaardigheden en zwemslagen om veilig urenlang plezier te kunnen maken in het water. Maar wij maken het oefenen zoveel leuker voor jouw kind door er een sausje van herkenbaarheid overheen te gieten. We laten de oefenstof aansluiten bij allerlei thema’s die kinderen (her)kennen.

Ook met het EasySwim Diploma zorgen we voor die herkenbaarheid. Jouw kind gaat alle geleerde vaardigheden en zwemslagen toepassen in praktijksituaties, zoals Schatzoeker, Kopje onder en Heldendaad.
Van het diplomazwemmen maken we feestelijke afsluiting. Zonder kans op falen, want jouw kind heeft daarvoor al laten zien zwemveilig te zijn. Stralen zonder falen, noemen we dat.

Zwemles

Zonder relatie geen prestatie

Onze lesgevers doen niets liever dan kinderen leren zwemmen. Ze zorgen voor de leukste en beste zwemlessen en kijken daarbij goed naar de behoeften van jouw kind.
Jouw kind heeft tijdens de gehele opleiding zoveel mogelijk dezelfde lesgever. Er kan dus een goede band worden opgebouwd en zo creëren we een fijne, vertrouwde omgeving.

Ook worden al onze lesgevers continu bijgeschoold om jouw kind nog beter te kunnen begeleiden.